Skandali i dopingut në Premierligë, 88 futbollistë kanë dështuar në testime!

Në periudhën nga viti 2015 deri në vitin 2020, 15 futbollistë janë kapur për doping në Premierligë dhe njëri prej tyre merrte amfetaminë.

Megjithatë, asnjë nuk është pezulluar.

Në periudhën 2013-2020, 88 futbollistë nga Anglia, Uellsi dhe Skocia nuk kanë kaluar testet e dopingut. I gjithë rasti është raportuar nga britanikja “Daily Mail”.

Gazetarët anglezë u përpoqën të merrnin informacion nga Agjencia Britanike Anti-Doping (UKAD) për rezultatet e testeve të ligës së parë.

Pas rreth tre muajsh pritje, përgjigja më në fund mbërriti dhe rezultatet u treguan të tmerrshme.

“12 rezultuan pozitivë për substanca të ndaluara për rritjen e performancës, njëra prej të cilave u testua pesë muaj pas testit të parë dhe nuk u vendos asnjë sanksion”, thuhet në tekstin e 15 rasteve nga viti 2015 deri në vitin 2020 dhe më pas u prek edhe totali nga Anglia, Skocia dhe Uellsi në periudhën 2013-2020.

Dhjetë ose më shumë raste të barnave për rritjen e performancës përfshinin një test pozitiv të amfetaminës dhe tre rezultate për triamcinolone, një kortikosteroid. Rastet e Premierligës përfshinin gjithashtu katër rezultate pozitive për stimuluesin Ritali dhe një për përmirësuesin e gonadotropinës korionike njerëzore (HCG), një hormon që shpesh abuzohet në çiklizëm dhe në artet marciale të përziera.

Leave a Reply