Ligue 1 ndryshon nga sezoni 2023-2024

Nga sezoni 2023/24, kampionati francez do të kalojë nga 20 në 18 skuadra.

Mëngjesin e së mërkurës është mbledhur kolegji i Ligue1, ku pas një debati të gjatë, reduktimi është pranuar, falë votës vendimtare të presidentit të LFP, Vincent Labrune.

Për të realizuar ndryshimin e formatit, në fund të sezonit 2022/23 do të ketë katër rënie në Ligue 2 dhe dy ngjitje në Ligue 1.

Lajmi është raportuar nga “L’Equipe”.

Leave a Reply