Vjen edhe vendimi i gjykatës lidhur me anulimin e kampionatit holandez

Sezoni 2019/2020 në elitën e futbollit holandez u mbyll para kohe. Pas një vendimi të kryeministrit holandez për të ndaluar të gjitha ngjarjet sportive deri në shtator për shkak të koronavirusit, i njëjti u mbyll që në muajin prill.

Krerët e Federatës holandeze të futbollit vendosën që mos të ketë kampion këtë edicion, ndërsa gjithashtu edhe largime, apo edhe ngjitje në mesin e më të mirëve.

Mirëpo një vendim i këtillë la të pakënaqur dy skuadrat e Ligës së dytë holandeze, Kambur dhe De Grafshap, që prisnin të promovoheshin në “Eredivise”. Janë drejtuesit e këtyre dy skuadrave që së fundmi kanë ngritur një sfidë ligjore kundër vendimit, të cilin ata e humbën të enjten.

Një deklaratë e KNVB thuhet: “Gjykatësi vendosi të enjten se vendimi i KNVB për të përfunduar sezonin profesional të futbollit 2019/20 është i vlefshëm pa promovim/rënie”.

“Vendimi u mor në procedurë përmbledhëse që u sollën kundër KNVB nga Kambur dhe De Grafshap. Në kundërshtim me atë që futbolli profesionist vendosi më parë, të dy klubet donin të promovoheshin në Eredivisie”.

“Si një federatë ombrellë, nuk është kurrë kënaqësi të përballesh me një gjyqtar para anëtarëve. Tani që sezoni 2019/20 ka përfunduar, KNVB shpreson që ne dhe të gjitha klubet dhe organizatat të mund të përqendrohemi bashkërisht në sezonin e ri dhe të jashtëzakonshëm, sfidat financiare që lindin si rezultat i krizës së koronës”, thuhej në njoftimin e lëshuar nga KNVB.

Leave a Reply