Kongresi i UEFA-s: Miratohet Strategjia e UEFA-s, “Të Bashkuar për Sukses 2024-2030”

Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s në Kongresin e Parisit miratoi Strategjinë e UEFA-s 2024-30 “Të Bashkuar për Sukses”.

Strategjia siguron një drejtim dhe udhërrëfyes të qartë për menaxhimin e UEFA-s dhe komunitetit më të gjerë evropian të futbollit dhe synon të forcojë pozitën e futbollit në çdo komunitet në të gjithë Evropën, duke ruajtur njëkohësisht lidhjen integrale midis futbollit bazë dhe garave elitare.

Ai bazohet në shtatë vlera kryesore: respekt, barazi, drejtësi, çiltërsi, unitet, integritet dhe përsosmëri.

Sistem për shpërndarjen e të ardhurave të UEFA-s për garat për klube për meshkuj, 2024-27.

Komiteti miratoi sistemin e detajuar të ndarjes së të ardhurave për garat e klubeve në konkurrencë të meshkujve të UEFA-s 2024-2027. Nga pragu i parashikuar prej 4.4 miliardë eurove: 10% (440 milionë euro) ndahen për solidaritet me 7% (308 milionë euro) për klubet jo pjesëmarrëse, dhe 3% (132 milionë euro) për klubet e raundeve kualifikuese.

Përveç kësaj, 25 milionë euro janë rezervuar për Ligën e Kampionëve të UEFA-s për femra dhe Ligën e të rinjve të UEFA-s. Shuma neto (pas zbritjes së shpenzimeve, pagesave të solidaritetit dhe pagesave të tjera të garave) ndahet midis klubeve pjesëmarrëse (93.5%) dhe UEFA-s (6.5%).

Nga shuma totale e disponueshme për shpërndarje për klubet pjesëmarrëse (3,317 miliardë euro), 2,467 miliardë euro (74,38%) do t’u shpërndahen klubeve që garojnë në Ligën e Kampionëve të UEFA-s (dhe Superkupën e UEFA-s), 565 milionë euro (17,02%) do të do t’u shpërndahen klubeve që konkurrojnë në UEFA Europa League dhe 285 milionë euro (8.60%) për klubet në Ligën e Konferencave të UEFA-s.

Kongresi i UEFA-s 2025 do të mbahet në Beograd. Kryeqyteti i Serbisë u zgjodh si vendi i Kongresit të 49-të të rregullt të UEFA-s më 3 prill 2025. Mbledhja e radhës e Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s është caktuar për 22 maj 2024 në Dublin, Republika e Irlandës.

Në Kongresin në Paris, delegacioni i Federatës së Futbollit të Maqedonisë kryesohet nga presidenti, Muhamed Sejdini.

Gjithsej të etiketuara

Leave a Reply