KON largon Federatën e Boksit nga familja olimpike

Asociacioni Ndërkombëtar i Boksit (IBA) është përjashtuar nga familja olimpike të enjten, duke u dhënë fund mosmarrëveshjeve shumëvjeçare pas kundërshtimit të këshillave dhe instruksioneve nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC). Boksi megjithatë do ta mbajë statusin e sportit olimpik në Lojërat Olimpike 2024 në Paris. KON ka votuar për përjashtimin e IBA-së. Rezultati i