Olimpiada Dimërore më 2026 do të mbahet në Itali

Millano dhe Kortina d’Ampezo do të jenë dy qytetet nikoqire të Lojërave Olimpike dhe Paralimpike Dimërore, më 2026.

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar votoi për ofertën e dy qyteteve italiane, përballë asaj të kryeqytetit suedez, Stokholmit.

“Urime Millanos dhe Kortinas. Presim të kemi Lojëra të jashtëzakonshme në një vend tradicional të sporteve dimërore”, tha presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, Thomas Bach.

Përveç Millanos dhe Kortinas, disa gara sportive do të zhvillohen edhe në Alpet italiane, përfshirë Bormion dhe Livignon.

Kortina ka qenë nikoqire e Olimpiadës Dimërore edhe në vitin 1956.

Në garë për organizimin e Lojërave më 2026 kanë qenë edhe katër qytete tjera: Sion i Zvicrës, Saporo i Japonisë, Graci i Austrisë dhe Kallgari i Kanadasë, por ato janë skualifikuar më herët. (REL)

Leave a Reply