Eliminatoret e garave europiane do të luhen me nga një ndeshje!

Me qëllim për të arritur ndarjen e patjetërsueshme të fazës finale të sezonit 2019/2020 dhe të shmanget ndikimi i klubeve potenciale që mund të jenë të kyçura në dy fazat e garës, raundet kualifikuese të dy garave do të luhen në format të ri me vetëm një ndeshje (në vend vendas-mysafir si që ishte deri tani), me përjashtim të vetëm të play offit të Ligës së Kampionëve që do të luhen si deri tani me dy ndeshje vajtje-ardhje.

Skuadra vendase e ndeshjes do të caktohet përmes shortit.

Kalendari për fazën kualifikuese dhe fazën e gruepeve për sezonin 2020/2021 është sin ë vijim:

UEFA Liga e Kampionëve 2020/21

Raundi parakualifikues: 8. dhe 11. gusht

Raundi i parë kualifikues: 18/19. gusht

Raundi i dytë kuailfikues: 25/26. gusht

Raundi i tretë kualifikues: 15/16. shtator

Play off: 22/23. dhe 29/30. shtator

Faza e Grupeve: 20/21. dhe 27/28. tetor, 3/4. dhe 24/25. nëntor, 1/2. dhe 8/9. dhjetor

UEFA Liga Evropa 2020/21

Raundi parakualifikues: 20.gusht

Raundi i parë kualifikues: 27. gusht

Raundi i dytë kuailfikues: 17. shtator

Raundi i tretë kualifikues: 24 shtator

Play off: 1. tetor

Faza e Grupeve: 22. dhe 29. tetor, 5. dhe 26. nëntor, 3. dhe 10. Dhjetor

Nuk ka ndryshim të dative për raundet e mëtejshme të këtyre garave. Hedhja e shortit për fazën e grupeve për LK dhe LE 2020/2021 është caktuar për datat 1 dhe 2 tetor 2020 në Athinë të Greqisë.

Leave a Reply