Zbulohet arsyeja pse tetovari Nedim Bajrami nuk mund të debutojë me Kombëtaren shqiptare!

Futbollisti me origjinë nga Tetova, Nedim Bajrami është një futbollist me shumë të ardhme dhe që ka rritur pritshmërinë e opinionit publik, për vlerën që do t’i shtojë Kombëtares shqiptare.

Mirëpo, talenti i Empolit nuk debutoi dot në mars me Shqipërinë dhe shkak për këtë bëhet burokracia e FIFA-s dhe përditësimi i rregulloreve që kanë ndodhur që nga muaji janar.

Po çfarë nuk shkon me situatën e talentit? Cilat janë shkaqet që e pengojnë të vishet kuqezi? Ku qëndron FSHFja në hierarkinë e fajeve dhe vetë lojtari çfarë përgjegjësie ka?

“Panorama Sport” rendit disa shkaqe që e kanë sjellë ngërçin e kalimit te Shqipëria për talentin, në këtë pikë: Së pari, vihet re që në FSHF nuk ishin të përditësuar me ndryshimet e fundit të rregullores së FIFA-s, të bëra në janar dhe që e pengojnë ndryshimin e kombëtares për talentin 22-vjeçar.

Së paku të ishin interesuar në FIFA për mundësinë e kalimit të tij me kuqezinjtë. Së dyti, vetë lojtari me neglizhencën e tij është jo pak fajtor. Shqipëria, me anë të trajnerit Reja ka bërë me dije interesimin për djaloshin dhe në momentin që ai dhe menaxheri apo familja e tij e kanë diskutuar këtë çështje, të mund të ishin të kujdesshëm edhe për aspektin burokratik.

Përgjigjja e vonuar dhe nisja e dokumenteve këtë vit, bën që për vetëm 2- 3 muaj të pengohet për të luajtur.

Leave a Reply