Zyrtare, shkaku i koronavirusit shtyhet edhe “Copa Libertadores”

Pas ndalesës së dy kompeticioneve më të rëndësishme europiane të futbollit në nivel klubesh, Ligës së Kampionëve dhe Ligës Europa, tanimë kanë ndaluar edhe dy kompeticionet e rëndësishme të Amerikës Jugore, Copa Libertadores dhe Copa Sudamericana (ekuivalentë me LK dhe LE).

Njoftimi është bërë nëpërmjet një komunikate nga “Conmebol” (Konfederata e Amerikës së Jugut).

“Conmebol është i angazhuar për të parandaluar COVID-19, tashmë në rrezik zgjerimi, dhe në mbrojtjen e lojtarëve, stafeve teknike, delegatëve, gjyqtarëve, zyrtarëve, shtypit dhe tifozëve, ndaj mori vendimin për pezullimin e ndeshjeve të planifikuara më parë, fillimisht deri më 5 maj 2020.

Ne kërkojmë nga klubet të bëjnë kujdesin e duhur për të shmangur përhapjen e virusit dhe të zbatojnë protokollet e parandalimit të sugjeruar nga autoritetet kompetente. Conmebol do të vazhdojë të monitorojë nga afër situatën me autoritetet kompetente dhe do të mbajë kontakte të përhershme me komunitetin e futbollit të Amerikës së Jugut gjatë kësaj periudhe të vështirë” – thuhet në njoftimin e “Conmebol”.

Leave a Reply