Kosovës i besohet organizimi i Kampionatit Evropian të Muaythait 2024

Kosova do të jetë mikpritëse e një tjetër ngjarje madhështore gjatë këtij viti.

Është Federata e Muaythait e Kosovës (FMTHK), të cilës i është besuar organizimi i Kampionatit Evropian, i cili do të mbahet prej 7-14 nëntor në Prishtinë.

Përmes një letër konfirmimi Federata Botërore e Muaythait (IFMA), i ka konfirmuar FMTHK-së dhënien e organizimit të Kampionatit, pas edhe vizitës së bërë javë më parë të drejtuesve të kësaj Federate në Kosovë.

“Vendimi për t’i dhënë të drejtën e organizimit FMAK-së është marrë pas shqyrtimit të kujdesshëm të faktorëve të ndryshëm, duke përfshirë përkushtimin e demonstruar të Federatës për zhvillimin dhe promovimin e muaythait, si dhe objektet dhe infrastrukturën mbresëlënëse që Kosova ka në dispozicion. Ne kemi besim se nën udhëheqjen tuaj, Kampionatin Evropian 2024 do të jetë një sukses i jashtëzakonshëm, duke shfaqur talentin e muaythait nga e gjithë Evropa”, thuhet në letrën e drejtorit gjeneral të IFMA-së, Charissa Tynan.

IFMA ka 50 anëtarë të Evropës, që nënkupton se në Evropianin në Prishtinën pritet të jenë rreth 500 garues të 50 shteteve të kontinentit tonë.

Gjithsej të etiketuara

Leave a Reply