Akordoi penalti inekzistente, FIFA përjashton për jetë arbitrin

Shtëpia e futbollit Botëror ka përjashtuar përjetë një arbitër, pas një penalltie inekzistente të akorduar në  ndeshjen kualifikuese për Botërorin e vitit 2018-të midis Afrikës së Jugut dhe Senegalit. Është fjala për arbitrin Xhozef Lamptej, i cili me drejtësinë që ndau në përballjen në fjalë ndikoi drejtpërdrejtë në rezultatin përfundimtarë. Lamptej akordoi