Nuk do ta besoni sa është vlera e një medalje ari në Lojërat Olimpike

Lojërat Olimpike janë një kompeticion madhor ku sportistët luftojnë për prestigj pasi mbajnë veshur simbolet e kombëtareve të tyre.

Por të gjithë jemi kurioz të dijmë vlerën e një medalje ari, apo të bronztë dhe të argjendtë. Para disa kohësh, presidenti i komitetit olimpik italian bëri një deklaratë interesante duke thënë: “Medaljet do të jenë një lloj kredie për sportistët, që në pamundësi të garimit u gjendën pa të ardhura“, dhe vërtetë ashtu është.

Një medalje e artë ka vlerë 180 mijë euro, 20% më shumë se një medalje e artë në Lojërat Olimpike të Rio 2016.

Një medalje e argjendtë vlen sa gjysma e një medalje ari, pra 90 mijë euro, ndërsa një medalje bronzi kushton 60 mijë euro.

Shifër e madhe kjo, por që në fund mbetet si prestigj pasi sportistët marrin dhe shpërblime të tjera nga federatat.

Leave a Reply